Professionella dansare med stor erfarenhet av medieproduktion och evenemang

Vi är stolta över att vara sjufaldiga australiensiska mästare i modern dans, British Rising Star Champions och trefaldiga finaldeltagare i World Ten Dance Championship.

25 år i nöjesindustrin som dansare har gett oss färdigheter och erfarenhet till att arrangera många typer av evenemang, som till exempel; ”Wild, Cool and Swinging”, en dansföreställning som turnerade i Japan och Australien, ”Riviera Star Ball”, en danssporttävling i Australien, ”Landskronadagarna”, en eftermiddag med underhållning av svenska tv-stjärnor från programmet ”Let´s Dance” så som Måns Zelmerlöw, Johan Östberg, David Watson och Malin Watson.

 

Paul Wilsons biografi

Jag började dansa i Australien som åtta-åring och efter ett tag blev jag australiensisk juniormästare i standard- och latindans.

Mitt hårda arbete och målinriktning ledde mig hela vägen till London och den europeiska danskretsen. Under ledning av några av världens bästa lärare, fortsatte min dansutbildning.

Under denna period träffade jag Ann, som höll på med det jag gjorde, levde sin dröm om att få dansa och bli mästare i dans. Sedan dess har livet inte varit detsamma.

Vår kärlek för dans och vårt liv tillsammans tog oss runt världen och om igen.
Vi tog steget till den professionella turnén 1994 och vann vårt första australiensiska mästerskap samma år. Mästerskapet vann vi igen åren 1995, 1996, 1997, 1998 och år 2000.

Höjdpunkter:

*British Professional Rising Star Ballroom-mästare 1996

*International Professional Rising Star-mästare 1995

*World Ten dance professional-finalister

*Avgång från tävlingar i december 2000

*Födelsen av vår älskade son Tom Sebastian Wilson den 2:a februari 2004

 

 Ann Wilsons biografi

Jag började dansa i Sverige som tio-åring. Efter att 1985 ha vunnit svenska standardmästerskapen för juniorer, flyttade jag till London. Där träffade jag en ung engelsman och tillsammans kom vi femma i de slutna brittiska juniormästerskapen. Året 1987 bar det av till Norge. Jag tränade för några av världens främsta instruktörer och fann samtidigt en danspartner, Göran Nordin. Vi tillbringade fyra hektiska, inspirerande och väldigt framgångsrika år tillsammans och deltog i många tävlingar i standard latin och tiodans. Tillsammans vann vi sex svenska mästerskapstitlar.
Jag träffade Paul Wilson i Australien som ledde till en framgångsrik karriär för oss tillsammans. Där blev vi bland annat australiensiska mästare som fortsatte i hela sju år. Efter tio års tävlande beslöt vi oss för att dra oss tillbaka från den professionella scenen. Vår tid delas nu mellan nya utmaningar och vår son Tom. Efter att ha deltagit som dansare i ”Vild med dans” på dansk television samt som jurymedlem i den svenska tv-produktionen ”Let’s Dance” har jag nu gett mig in i underhållningsbranschen som domare, event koordinator och föreläsare. Dessutom tränar jag, uppmuntrar och försöker inspirera dansare.

2006-2009
*Dansspelet Let´s Dance som producerades i Stockholm, släpptes julen 2006.
*Ny serie med Let´s Dance på tv 4.
*Dansinstruktör till dansklubben Impetus i Helsingborg.
*Utbildare för SDR, i latin och modern dans.
*Nya spännande projekt med Latin show och Latin fitness.

2010-2012

*Startade nya träningsformen Rock fitness.
*Nya säsonger med Let´s dance i tv 4.
*Nytt kursutbud inom musikaldans och kursen Artist school på Wilson Dance Center.
*Utbildar 4 nya lärare inom Student teacher i Helsingborg.
* Ann presenterade stolt sin koreografi i tv 4:as Let’s dance, gjord tillsammans med svenska mästarna Stefano och Vera. Numret inspirerade tittarna inför 2012 års Let’s dance.

2012-2016

*Nya säsonger av Let’s dance i tv 4.

*Föreläser för bland annat för ungdomsverksamheter och idrottsakademier.

*Domare i det nya Let’s dance junior på tv4Play.

*Tillsammans med tidningen TARA åker Ann på träningsresor till Palma och undervisar.

 

Share Button